Cliënt OB blokkeren voor licentie

Als je een cliënt OB blokkeert voor licentie, wordt deze cliënt niet meer meegeteld in de licentietelling Aantal aangiften. Je moet de cliënt(en) in alle omgevingen blokkeren, ook in testomgevingen! Een cliënt OB telt mee voor de licentietelling als bij de cliënt een btw-nummer is ingevuld. Een cliënt OB telt niet mee voor de licentietelling als het veld Geblokkeerd voor licentie bij de cliënt is aangevinkt. Het kan gebeuren dat de cliënt geblokkeerd is voor licentie, maar het veld Volgend jaar cliënt staat wél aan. In dat geval kan er bij deze cliënt geen volgend jaar worden aangemaakt.

Blokkeren cliënt OB:

Je blokkeert een cliënt OB voor de licentie via de volgende stappen:

1. Ga naar InSite.
  2. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  3. Klik op: Fiscaal.
  4. Klik op: OB.
  5. Je ziet nu een weergave van de cliënten OB waarvoor je bent geautoriseerd.
  6. Open de cockpit van de cliënt OB die je wilt blokkeren voor de licentie.
  7. Klik op de actie: Aanpassen.
  8. Vink Geblokkeerd voor licentie aan.

9. Klik op Aanpassen, om de wijzigingen in de gegevens van de cliënt OB op te slaan.

Via dezelfde stappen kun je de blokkade ongedaan maken.

Licentietelling aantal aangiften:

Direct naar

1. Cliënt OB Beheer
  2. Cliënt OB toevoegen in InSite
  3. Cliënt OB raadplegen en aanpassen
  4. Cliënt OB verwijderen
  5. Cliënt OB blokkeren voor licentie
  6. Cliënt OB Uitwerken btw/ICP-aangifte FE