Instellingen Deeg centraal/decentraal

Je kunt o.a. de percentages voor gistings- en verwerkingsverlies instellen die Profit mee moet nemen bij de deegberekening.

Een aantal instellingen is alleen centraal bij BakeFive beschikbaar.

Ook is een aantal velden alleen beschikbaar als de functie Dagvoorbereiding is geactiveerd (Aantal weken historie voor ordervoorstel, Sluitingsdagentabel, Standaard type levering, Gistings-/verwerkingsverlies (%), SKAL-bedrijfsnummer).

Bakkerij instellingen centraal (BakeFive):

1. Ga naar: Ordermanagement / Beheer / Instellingen.
  2. Ga naar het tabblad: Bakkerijen.
  3. Vul bij Aantal weken historie voor ordervoorstel het aantal weken in waarnaar Profit moet kijken bij het ordervoorstel (basisorder). Bijvoorbeeld '4' voor 4 weken. Als je 4 invult, wordt gekeken naar wat de afgelopen 4 weken is geleverd, en dat wordt vervolgens voorgesteld in het ordervoorstel.
  4. Selecteer bij Sluitingsdagentabel de sluitingsdagentabel waarmee je aangeeft dat je gesloten bent. Deze dagen worden overgeslagen in de dagvoorbereiding. Standaard zijn de tabellen Feestdagen België, Feestdagen Duitsland en de Feestdagen Nederland beschikbaar.
  5. Selecteer bij Standaard type levering het type levering. Je kunt zelf ook typen toevoegen en afwijken van deze standaard per debiteur en item.
  6. Selecteer bij Type levering mancobon het type levering waarop Profit de manco-bonnen moet boeken.
  7. Vul bij Uitvalverlies (%) het percentage verlies door uitval in dat Profit moet meenemen in de deegberekening.
  8. Vul bij Verwerkingsverlies (%) het percentage verlies door verwerking in dat Profit moet meenemen in de deegberekening.
  9. Vul bij Gistings-/verwerk. verlies (%) het percentage verlies door gisting en vewerking dat Profit moet meenemen in de deegberekening.
  10. Vul bij SKAL-nummer het nummer in dat in de artikeldeclaratie tevoorschijn komt als de bakker die heeft ingevuld én het ook om een biologische productsamenstelling gaat.
  11. Klik op: Opslaan en sluiten.

Bakkerij instellingen decentraal:

1. Ga naar: Ordermanagement / Beheer / Instellingen.
  2. Ga naar het tabblad: Bakkerijen.
  3. Vul bij Uitvalverlies (%) het percentage verlies door uitval in dat Profit moet meenemen in de deegberekening.
  4. Vul bij Verwerkingsverlies (%) het percentage verlies door verwerking in dat Profit moet meenemen in de deegberekening.
  5. Selecteer bij Type levering mancobon het type levering waarop Profit de manco-bonnen moet boeken.
  6. Klik op: Opslaan en sluiten.

Direct naar

1. Deeg (Bakkerijen)
  2. Instellingen Deeg centraal/decentraal
  3. Deeg toevoegen
  4. Deegregels toevoegen
  5. Deeg en deegregels importeren
  6. Deeg berekenen
  7. Berekeningen deeg
  8. Dieetindicatie toevoegen
  9. Deeg raadplegen/wijzigen
  10. Voorbeelden KWID berekening