Evaluaties voorbereiden

Tijdens de voorbereiding genereer je de evaluatieformulieren voor de beoordelaars. Als je de evaluatie vrijgeeft, kan het evaluatieformulier worden ingevuld.

Let op:

Bij het genereren van evaluaties zal Profit alleen competenties van het type Gedragscompetentie of Organisatie/Kerncompetentie meenemen. Bovendien moet bij de rol waaraan de competentie gekoppeld is, het niveau en de score zijn vastgelegd.

Competenties, niveaus en scores overzetten naar de enquêtegenerator

Profit genereert de evaluatieformulieren in de enquêtegenerator. Je kunt de enquêtegenerator voor diverse doeleinden gebruiken, daarom kun je zelf enquêtes inrichten. Voor competentiemanagement is dit niet nodig, de inrichting verloopt automatisch door het overzetten van competenties, niveaus en scores.

Let op:

Als je na het overzetten van gegevens wijzigingen aanbrengt in deze gegevens, zet je de gewijzigde gegevens opnieuw over naar de enquêtegenerator. Je voert de onderstaande procedure dan opnieuw uit. Profit zet alleen gewijzigde gegevens opnieuw over.

Competenties, niveaus en scores overzetten naar de enquêtegenerator:

1. Ga naar: HRM / Competentiemanagement / Inrichting / Instelling.
  2. Ga naar het tabblad: Instellingen.
  3. Controleer of je de juiste Template voor rol(len) hebt gekozen.
    1. Klik op: Bewerken.

Je kunt voorkeurswaarden voor de evaluaties vastleggen. Zie verder de toelichting bij het genereren van evaluaties.

2. Klik op: Opslaan en sluiten.
  4. Ga naar het tabblad: Competenties.
  5. Klik op de actie: Overzetten competenties naar enquêtegenerator.
  6. Ga naar het tabblad: Niveaus.
  7. Klik op: ActiesOverzetten niveaus naar enquêtegenerator.
  8. Ga naar het tabblad: Scores.
  9. Klik op: ActiesOverzetten scores naar enquêtegenerator.
Evaluaties genereren

Je genereert evaluaties van de rollen die je wilt evalueren. Hierbij geef je een aantal algemene gegevens op die voor alle gewenste evaluaties gelden (zoals de einddatum). Na het genereren zijn de evaluaties nog niet direct beschikbaar voor de beoordelaars, dit is pas het geval als je de evaluaties vrijgeeft.

Je kunt voorkeurswaarden voor de evaluatie vastleggen in HRM / Competentiemanagement / Inrichting / Instelling, tabblad Instelling, knop Bewerken. Je kunt vastleggen welke medewerker en welke manager bij voorkeur de evaluatie voor een bepaalde medewerker moeten invullen. Dit stel je in in de eigenschappen van de medewerker op het tabblad Rol bij Voorkeur medewerker en Voorkeur manager.

Evaluaties genereren:

1. Ga naar: HRM / Competentiemanagement / Rol.
  2. Selecteer de rol(len).
  3. Klik op: ActiesGenereren evaluaties.
  4. Selecteer de bepaling van de vragen.

Je kunt alle gedragsindicatoren laten beoordelen, of een willekeurige selectie van gedragsindicatoren.

5. Vul het aantal vragen in, als je een willekeurige selectie vragen laat evalueren.

Voorbeeld:

Je evalueert competentie A met tien mogelijke gedragsindicatoren en competentie B met twaalf mogelijke gedragsindicatoren. Je hebt de volgende mogelijkheden:

Als je alle gedragsindicatoren evalueert, worden alle bovenstaande gedragsindicatoren op het evaluatieformulier geplaatst.

Als je een selectie evalueert, kun je bijvoorbeeld vijf gedragsindicatoren per competentie evalueren. Profit selecteert dan vijf gedragscompetenties van competentie A en vijf gedragscompetenties van competentie B.

6. Vul de datums in.
  7. Vink de geënquêteerden aan.
  8. Klik op: Voltooien.