E-mails vanuit Google-adres verzenden

Heb je een @google.com of Google-workspace e-mailadres waarvandaan je e-mails wilt verzenden? Lees dan hieronder hoe je dit in moet stellen.

Let op!

Wil je e-mails vanuit SB via de Google e-mailserver verzenden? Dan is het verplicht om gebruik te maken van een App-specifiek wachtwoord.

Klik hier voor meer informatie.

1. Ga naar E-mailinstellingen.
  2. Klik op Wijzigen (W).
  3. Selecteer Google bij Aanbieder.
  4. Vul een Naam afzender in.

Gebruik hier een naam die je wilt gebruiken voor het veld Van in het e-mailprogramma van de ontvanger.

5. Vul een Gebruikersnaam in.

Gebruik hier het e-mailadres waarmee je inlogt op je account en dat gebruikt moet worden als een ontvanger jouw e-mail beantwoordt, bijvoorbeeld info@mijnbedrijf.nl.

Let op: deze Naam en Gebruikersnaam worden gebruikt als afzender zo lang geen afwijkende afzender is gekozen bij een bepaalde administratie.

Klik hier voor meer informatie over een afwijkende afzender per administratie.

6. Plak het hierboven gegenereerde App specifieke wachtwoord in bij Wachtwoord.
  7. Klik op Opslaan (Ctrl+S).

Tijdens het opslaan controleren wij of de instellingen geldig zijn.