Overlay aan pagina toevoegen

Een overlay is een pop-up die getoond wordt als je een pagina opent. De overlay zelf is ook een pagina. Je gebruikt een overlay als je ergens de aandacht op wilt vestigen, bijvoorbeeld een nieuw telefoonnummer, een te promoten product, een tijdelijke actie, etc.

De overlay-pagina is altijd aan een 'moederpagina' gekoppeld. Als de gebruiker de moederpagina opent, dan verschijnt de moederpagina met daar overheen de overlay-pagina. Dit heeft het voordeel dat de navigatie op de site niet wezenlijk beïnvloed wordt: als de gebruiker de overlay sluit, komt hij weer op de moederpagina.

Als een gebruiker de overlay-pagina sluit komt deze niet meer naar voren. Door het gebruik van cookies zal de overlay niet meer verschijnen zolang de gebruiker de browser blijft gebruiken. Als de gebruiker de browser sluit, dan wordt de cookie van de overlay verwijderd. Als de gebruiker de pagina weer opent, dan zal de overlay ook weer verschijnen.

Overlay-pagina toevoegen:

1. Log in en start Sitebeheer.
  2.  Klik op: Nieuw / Portalpagina.
  3. Selecteer een waarde bij Type pagina.
  4. klik enkele malen op Volgende.
  5. Vink Deze pagina als overlay gebruiken aan.
  6. Klik op: Aanmaken.

Overlay-pagina bewerken:

1. Ga naar het tabblad: PAGINA.
  2. Klik op: Pagina-informatie / Eigenschappen.
  3. Selecteer Maximale breedte bij Lay-out.

Omdat een overlay pagina geen menu bevat, kun je de lay-out het beste instellen op maximale breedte zodat de overlay pagina mooi over het midden van de site verschijnt. Als je voor volledig scherm kiest kun je niet bepalen waar de pagina verschijnt.

4. Klik op: Aanpassen.

Lay-out van de pagina indelen:

Je deelt de overlay-pagina in zoals je hem wilt tonen. In de onderstaande procedure gebruik je een tabel over de hele breedte, dit is een makkelijke manier om een achtergrondkleur te gebruiken.

1. Klik op: Indeling.
  2. Klik op: Pagina-onderdeel toevoegen / Tekst met opmaak.
  3. Klik op: Inhoud.
  4. Voeg een tabel toe (via de CMS Editor).

Ins_Overlay pagina toevoegen (40)

• Gebruik met 1 rij en 1 kolom.
    • Gebruik eventueel een achtergrondkleur, dit valt nog meer op.
  5. Celeigenschappen aanpassen:
    1. Klik met de rechtermuisknop in de tabel.
    2. Klik op: CEL / Celeigenschappen.
    3. Stel de hoogte in van de cel, bijvoorbeeld op 300.
    4. Selecteer Boven bij Verticale uitlijning.
    5. Klik op: Aanpassen.

Nu kun je tekst en afbeeldingen toevoegen aan de cel.

Sluitknop toevoegen:

Als je een sluitknop in de afbeelding wilt tonen dan voeg je een afbeelding toe speciaal voor het sluiten van een overlay pagina. Zonder deze afbeelding staat de sluitknop standaard in de scrollbalk van de site.

1. Open de overlay-pagina (niet de moederpagina).
  2. Ga naar het tabblad: Pagina. Klik op: Bewerken.
  3. Klik op: Pagina-onderdeel toevoegen / Afbeelding.
  4. Selecteer een afbeelding van een sluitknop.
  5.  Vink Sluit overlay-pagina aan.

Ins_Overlay pagina aanpassen (50)

6. Klik op: Aanmaken.
  7. Open de eigenschappen van de afbeelding.
  8. Selecteer Rechts uitlijnen bij Horizontale uitlijning.
  9. Klik op: Aanpassen.
  10. Klik op: Inhoud.
  11. Klik in het veld Tekst met opmaak zodat je de CMS Editor opent.
  12. Voeg eerst de tekst toe.
  13. Voeg daarna via de CMS Editor een afbeelding toe:
  14. Klik op: Aanmaken.
  15. Verplaatst de sluitknop zodat deze boven de tekst met inhoud staat.
  16. Klik op: Concept publiceren.
  17. Klik op Ja bij de melding..

Overlay aan pagina toevoegen:

1. Log in en start Sitebeheer.
  2. Open de pagina waarvan je de eigenschappen wilt aanpassen.
  3. Ga naar het tabblad: Pagina. Klik op: Bewerken.
  4. Klik op: Pagina-informatie / Eigenschappen.
  5. Ga naar het tabblad: Kenmerken.
  6. Selecteer een waarde bij Overlay-pagina.

Via de zoekknop kun je de weergave met pagina's openen.

7. Je kunt een overlay-pagina pas na een bepaald aantal seconden te laten verschijnen. Je kunt dit bijvoorbeeld gebruiken als een bezoeker langer dan 10 seconden een pagina bezoekt. De gebruiker krijgt dan na 10 seconden de vraag: "kunnen we je helpen" of "meer interesse? Bel onze Afdeling Sales!", etc. Als de gebruiker binnen 10 seconden de 'hoofdpagina' verlaat, wordt de overlay niet getoond.
  8. Klik op: Publiceren.
  9. Klik op Ja bij de melding..
  10. Je moet de gebruikers nog wel autoriseren voor de overlay-pagina.

Direct naar

1. Pagina's en overzichten InSite en OutSite
  2. Pagina toevoegen
  3. Pagina's raadplegen in Profit
  4. Pagina kopiëren
  5. Gerelateerde verwijzing toevoegen
  6. Overlay aan pagina toevoegen
  7. Pagina eigenschappen aanpassen
  8. Zoekmachines
  9. Overzichtspagina per selectie
  10. Gegevens downloaden
  11. Pagina verwijderen
  12. Opbouw URL van pagina's
  13. URL-doorverwijzing OutSite inrichten
  14. Hyperlink naar e-mailadres toevoegen