Btw-tariefgroep instellen per item

Als je Items factureert, moet je vastleggen in welke btw-tariefgroep het item valt. Kinderschoenen bijvoorbeeld vallen in Nederland in de tariefgroep Hoog.

Je kunt btw-tariefgroepen ook importeren met Ordermanagement / Beheer / Import item / Btw-tariefgroep per item.

Btw-tariefgroep per item/artikel instellen:

1. Ga naar: Ordermanagement / Item / Artikel.
  2. Open de eigenschappen van het item.
  3. Ga naar het tabblad: Algemeen.
  4. Selecteer de Btw-tariefgroep.

Je kunt alleen tariefgroepen selecteren die gekoppeld zijn aan het land van wetgeving. Als je de velden Btw-tariefgroep en eventueel Btw-tariefgroep bij afwijking wijzigt op het tabblad Algemeen, dan worden deze ook bijgewerkt op het tabblad Btw-tariefgroepen.

Meer informatie:

Btw-tariefgroep bij afwijking

5. Vink Dienstenberekening aan als het item een dienst is.
  6. Klik op: Voltooien.

Direct naar

1. Btw-instellingen per item
  2. Btw-tariefgroep instellen per item
  3. Btw-tariefgroep bij afwijking
  4. Dienstenberekening in Item en btw-code instellen
  5. Btw-instellingen per item voor buitenlandse btw