Administratie-instellingen valuta vastleggen

Stel de administratie(s) in voor o.a. de wijzigbaarheid van dagkoersen en de rekeningen waarop je koersverschillen bij herwaardering boekt.

Administratie-instellingen valuta vastleggen:

1. Ga naar: Financieel / Beheer / Instellingen administratie.
  2. Ga naar het tabblad: Valuta.
  3. Vink Nulbedrag toestaan aan als je ook nulbedragen in valuta wilt kunnen boeken.
  4. Vink Koers wijzigen toestaan bij boeken aan als je dagkoersen na toevoegen nog wilt kunnen wijzigen tijdens het boeken van mutaties.
  5. Selecteer bij Dagboek koerswinst/-verlies het dagboek voor de journaalposten die ontstaan bij het herwaarderen van valuta.

Dit dagboek moet van het type memo zijn.

6. Selecteer bij Rekening koerswinst en bij Rekening koersverlies de rekeningen voor koersverschillen die ontstaan bij het afboeken van openstaande posten in valuta. Let erop dat de rekeningen voor koersverschillen niet in vreemde valuta staan ingesteld. Controleer dit bij de eigenschappen van de grootboekrekening op het tabblad Voorkeuren. Het veld In valuta moet niet zijn aangevinkt.
  7. Klik op: Opslaan en sluiten.

Direct naar

1. Valuta inrichten
  2. Administratie-instellingen Financieel vastleggen
  3. Buitenlandse valuta toevoegen
  4. Financieel inrichten voor boekingen in buitenlandse valuta
  5. Debiteuren en crediteuren instellen voor vreemde valuta
  6. Valutatoewijzingen centraal beheren
  7. Buitenlandse bankrekeningnummers en dagboeken toevoegen
  8. Financiƫle mutatie in valuta boeken