BestelPlus gebruiker toevoegen vanuit autorisatie tool (Bakkerijen)

Alle gebruikers en contactpersonen die in mogen loggen op BestelPlus moet je toegang geven. Je kunt dit instellen bij het toevoegen van een gebruiker of in de eigenschappen van de gebruiker.

Let op:

Een systeemgebruiker kan geen toegang krijgen tot de portal!

BestelPlus-gebruiker toevoegen:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Autorisatie tool.
  2. Ga naar het tabblad: Onderhoud gebruikers.
  3. Klik op: Nieuw.
  4. Vul de velden in.
  5. Vink onderin het scherm het veld Vul aanvullende velden persoon in aan.

Nadat je de schermen voor het toevoegen van een persoon hebt doorlopen, kun je meteen de inloggegevens voor de BestelPlus-gebruiker toevoegen.

6. Klik op: Volgende tot je de gegevens van de BestelPlus-gebruiker in kunt vullen.

BP_BestelPlus gebruiker toevoegen vanuit autorisatie tool (10)

7. Vul bij Gebruiker de gebruikerscode/gebruikersnaam in. De BestelPlus-gebruiker moet deze code opgeven bij het inloggen in Profit. De code mag je zelf bepalen, maar vaak wordt BP[DEBITEURENNUMMER] gebruikt.
  8. Vul een (fictief) e-mailadres in dat gebruikt wordt voor het inloggen op sites die je vanuit Profit aanbiedt. Je kunt ook een e-mailadres opgeven uit de adressen die bij deze persoon zijn geregistreerd. Als je een fictief e-mailadres invult kan  geen gebruik gemaakt worden van functionaliteit waarbij e-mail wordt verstuurd. Ook werkt de functie Wachtwoord vergeten niet als je hier een fictief e-mailadres invult.
  9. Blokkeer de gebruiker als deze (nog) niet mag inloggen.

Geblokkeerde gebruikers worden niet meegeteld in de licentie. Als je meer gebruikers aanmaakt dan de licentie toestaat, dan kun je de gebruiker niet toevoegen. Vink dit veld dan aan en kijk hierna of je een andere gebruiker kunt blokkeren. Nadat je een andere gebruiker hebt geblokkeerd, kun je bij de nieuwe gebruiker de blokkering weer verwijderen.

10. Vul een wachtwoord in en bevestig dit.

Let op:

Een BestelPlus-gebruiker kan zijn wachtwoord hier niet aanpassen omdat hij geen rechten heeft in het Profit-menu. Hij kan zijn wachtwoord laten resetten via een knop op de inlogpagina.

11. Klik op: Volgende.
  12. Vink OutSite aan.
  13. Klik op: Voltooien.
  14. Sluit het autorisatiescherm.
  15. Ga naar: Ordermanagement / Verkoop / Verkooprelatie.
  16. Open de eigenschappen van de verkooprelatie waarvoor je een BestelPlus-gebruiker wilt toevoegen.
  17. Ga naar het tabblad: Contacten.
  18. Klik op: Nieuw.
  19. Selecteer Persoon bij organisatie.
  20. Klik op: Volgende.
  21. Vul dezelfde naam in als de gebruiker die je zojuist hebt toegevoegd.
  22. Klik op: Volgende.
  23. Klik op: Toon resultaten als je de melding krijgt dat er personen zijn gevonden met één of meer overeenkomstige gegevens.
  24. Selecteer de zojuist toegevoegde BestelPlus-gebruiker.
  25. Klik op: Volgende.
  26. Vul eventueel de velden in.
  27. Klik op: Volgende.

28. Vink de rol aan die de nieuwe gebruiker moet krijgen. Doorgaans is dit voor een gewone BestelPlus-gebruiker de rol Medewerker BestelPlus.
  29. Klik op: Volgende.
  30. Klik op: Voltooien.
  31. Klik op: Annuleren.

Direct naar

1. Inrichting Bestelplus in Profit (Bakkerijen)