E-mails vanuit eigen domein en eigen provider verzenden

Het is mogelijk om met SB e-mails vanuit een eigen domein te verzenden via de e-mailserver van jouw eigen provider.

Let op!

Controleer eerst op de website https://dnschecker.org/smtp-test-tool.php of de instellingen die je wilt gebruiken juist werken.

1. Ga naar E-mailinstellingen.
  2. Klik op Wijzigen (W).
  3. Selecteer Andere aanbieder bij Aanbieder.
  4. Vul bij SMTP server de naam van jouw eigen e-mailserver in.
    • Raadpleeg de documentatie van je provider, bijvoorbeeld: smtp.mijnbedrijf.nl.
  5. Vul de SMTP TLS poort in.
    • Raadpleeg de documentatie van je provider, bijvoorbeeld 587.
    • Gebruik alleen TLS beveiliging. Wij ondersteunen geen SSL of onbeveiligde verbindingen. Wellicht moet jouw provider dit nog activeren.
  6. Vul bij Gebruikersnaam jouw gebruikersnaam op je e-mailserver in, bijvoorbeeld info@mijnbedrijf.nl.
  7. Vul bij Wachtwoord jouw wachtwoord op je eigen e-mailserver in, bijvoorbeeld P@ssword.
  8. Vul een Naam afzender in.

Gebruik hier een naam die je wilt gebruiken voor het veld Van in het e-mailprogramma van de ontvanger.

9. Vul een E-mailadres afzender in.

Gebruik hier een e-mailadres dat gebruikt moet worden als een ontvanger jouw e-mail beantwoordt. Dit moet een geldig antwoordadres zijn voor de gekozen aanbieder, dus meestal het e-mailadres waarmee je bent ingelogd.

Deze Naam en E-mailadres worden gebruikt als afzender zo lang geen afwijkende afzender is gekozen bij een bepaalde administratie.

Klik hier voor meer informatie over een afwijkende afzender per administratie.

10. Klik op Opslaan (Ctrl+S).
  11. Tijdens het opslaan controleren wij of de instellingen geldig zijn.

Let op!

Als je een eigen mailserver gebruikt kan het zijn dat hiervoor een IP-restrictie bestaat. Als dat het geval is moet je het IP-adres van AFAS (51.144.189.102) toevoegen aan de allowlist, zodat wij een verbinding kunnen maken met deze mailservers. Vraag je provider eventueel hoe dit moet.